Ook bondscoach Martinez laat zich uit over beslissing Kompany

19 mei 2019 20:58

De beslissing van Vincent Kompany om terug te keren naar Anderlecht heeft een schok door de Belgische voetbalwereld gejaagd. Maar hoe moet het nu verder bij de Rode Duivels? Kan Kompany nog altijd ingezet worden bij de nationale ploeg als hij voor Anderlecht speelt? Martinez geeft het antwoord.

In de eerste plaats gunt Martinez Kompany zijn terugkeer naar Anderlecht zeker en vast. "We zijn allemaal zeer verheugd over de nieuwe functie van Vincent", zegt hij. "Hij heeft altijd de kwaliteiten getoond om deze rol op zich te nemen en ik twijfel er niet aan dat ook dit volgende hoofdstuk een succes wordt."

Er is ook in de toekomst nog altijd een plaats voor Kompany bij de Rode Duivels, maar dan zal hij zich wel moeten blijven bewijzen. "Als Belgische voetbalfederatie ondersteunen we onze spelers altijd bij een nieuwe uitdaging. Zoals elke speler van de Rode Duivels zal zijn vorm doorslaggevend zijn of hij al dan niet zal opgeroepen worden bij de nationale ploeg."

Uitkijken naar kwalificatiematchen

Voor het Belgische voetbal op zich is het een goede zaak dat zulke speler op onze velden te zien zal zijn. "Na zijn indrukwekkende wijze van afscheid nemen bij Manchester City, kijken we alvast uit naar onze samenwerking in de kwalificatiewedstrijden van juni. Bovendien zal de ProLeague profiteren van de intrede van zo'n Belgische voetbalpersoonlijkheid."

Kevin Vanbuggenhout

Manchester City \\ België
 
 
Reacties.