Het zevende voetballeven van Anthony Vanden Borre: de kans, de uitdaging, het contract (?)

20 september 2019 18:17

Anthony Vanden Borre voelt zich weer voetballer, maar is het nog niet helemaal. De komende maanden moet hij zich bewijzen op training bij de beloften en mag - na verloop van tijd - wel eens een match bij de beloften spelen. Maar bij Anderlecht gaan ze ervan uit dat hij er zal komen...

Bij Anderlecht kennen ze Vanden Borre. De mensen die al met hem gewerkt hebben zijn zeker: hij heeft een uitdaging en dan zal hij er alles aan doen om dat succesvol af te ronden. Vanden Borre heeft zichzelf tot doel gesteld om weer op niveau te komen en te spelen voor zijn maat, Vincent Kompany.

Vechten doet hij graag

Vanden Borre heeft eerder al 'onmogelijk' uitdagingen volbracht. Toen hij een eerste keer terugkeerde naar Anderlecht zei hij dat hij de Rode Duivels ging halen. En zie: 26 juni 2014 maakte hij zijn WK-debuut tegen Zuid-Korea. Hij liep wel een breuk in het kuitbeen op, waardoor hij weer lang in de lappenmand lag.

Maar elke keer Vanden Borre voor iets moet vechten, komt het goed. Het is eenmaal hij geen persoonlijke uitdaging meer heeft, dat de problemen beginnen. Met Vincent Kompany bij de club denken ze dat het wel zal lukken. U hoeft echt niet verrast te zijn als hij in januari een contract krijgt. Misschien wel prestatiegericht, om het risico te minimaliseren.

Relatie Kompany

"Hij heeft veel goeie matchen voor deze club gespeeld in het verleden. We geven hem de mogelijkheid om fit te worden en dan zien we wel wat zijn niveau wordt. Daarna nemen we een beslissing", aldus Simon Davies. 

Kompany was de pleitbezorger van Vanden Borre deze keer. Eigenlijk hoefde hij daarvoor niet veel moeite te doen, want Kompany neemt heel wat van de beslissingen op Neerpede. Maar hij weet ook dat hij mogelijk gratis een goeie voetballer erbij kan krijgen. Vanden Borre wordt bij de beloften ook een soort adjudant van Craig Bellamy, die zijn ervaring wil overbrengen. Op zijn 32ste lijkt Vanden Borre dan ook toe aan zijn zevende voetballeven.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.