De waardeverhoudingen lagen nog nooit zo ver uit elkaar: worden ze zondag in Jan Breydel gerespecteerd?

21 september 2019 11:00

Zijn de waardeverhoudingen ooit al groter geweest tussen Club Brugge en Anderlecht voor een topper? Anderlecht is nog zoekende, terwijl Club al heel ver staat. De cijfers doen het ergste vermoeden voor paars-wit.

Als we de waarde van de kern even opzoeken op Transfermarkt.com dan lijkt het verschil eerst niet zo groot. Anderlecht zijn kern zou zo'n 123 miljoen waard zijn, die van Club Brugge 130 miljoen. Ware het niet dat het bij Club gaat over 27 A-kernspeler en bij Anderlecht over maar liefst 37.

Opvallend genoeg is de gemiddelde leeftijd van die twee kernen hetzelfde: 24 jaar. Al zitten bij Club de tieners op de bank of in de tribune en moeten er bij Anderlecht een paar (Verschaeren, Lokonga) de ploeg dragen. Blauw-zwart omringt prille twintigers Okereke, Dennis en Diatta met heel veel ervaring (Vanaken, Vormer, Mignolet, Mechele, Mitrovic, Rits). Bij Anderlecht zijn we na Van Crombrugge, Kompany en Chadli al uitgesproken. Nasri even buiten beschouwing gelaten zolang hij niet fit is.

Cijfers

Dat uit zich ook in de stand en de cijfers. De verdediging staat immers ook nog niet op punt: negen tegendoelpunten ten opzichte van twee voor blauw-zwart. Er is geloof in een goeie afloop bij paars-wit, maar het zal wel snel moeten gaan keren. Club staat op twee en heeft in zeven matchen al 14 keer gescoord, Anderlecht - de nummer 13 - heeft 5 doelpunten gemaakt.

Het grote verschil vooraan is de luxe. Anderlecht zoekt al zeven wedstrijden voor een valabel alternatief voor de spitspositie. Nasri, Gerkens, Thelin, Vlap en Chadli werden al geprobeerd. Bij Club strooit Vormer met de assists en werken Okereke (nu wel in een droge periode) en Vanaken af... Worden de verhoudingen in Jan Breydel gerespecteerd of omgekeerd? 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.