5 redenen waarom Zulte Waregem de machine van Gent kan afstoppen

22 september 2019 09:51

Zondag valt het doek over speeldag 8 met de wedstrijd tussen Zulte Waregem en KAA Gent. De Buffalo's zijn misschien wel de ploeg die momenteel de beste vorm vertoont, maar Essevee beschikt over de nodige wapens om één punt of meer thuis te houden.

De vorm die Gent vertoont behoort momenteel tot de betere, zo niet de beste van België. Toch telt het in de stand maar twee punten meer dan Zulte Waregem, dat wel een match meer gespeeld heeft.

Verschil uit & thuis

De geoliede machine die KAA Gent dezer dagen weleens genoemd wordt, pakt vooral de punten in de Ghelamco Arena. Tegen Moeskroen en Charleroi werden al respectievelijk drie en twee punten te grabbel gegooid en in Europa waren er gelijke spelen op verplaatsing bij Larnaca en Rijeka en een nederlaag op het veld van Viitorul tijdens de voorrondes van de Europa League. Meer nog, de Buffalo's konden buitenshuis nog geen enkele keer winnen.

Ongeslagen status

Essevee begon desastreus aan de competitie met twee nederlagen en een doelpuntensaldo van -6 (0 gemaakte goals, 6 tegen). Sindsdien ging het alleen maar beter. De troepen van Dury gingen onverwacht winnen op het veld van landskampioen KRC Genk en sindsdien is de trein vertrokken. Zulte Waregem is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Eindelijk defensieve stabiliteit

Drie keer schone netten in zeven matchen, het moet een verademing zijn voor de defensie van Essevee. Vorig jaar lukte dat over heel de reguliere competitie maar vijf keer. Sammy Bossut keept weer met veel vertrouwen, De Fauw (38) is nog niet versleten en hetzelfde geldt voor aanwinst en leeftijdsgenoot Deschacht. Bovendien kan Dury nu vasthouden aan zijn typeverdediging zonder elke week noodgedwongen te moeten wisselen.

Geen midweekvoetbal

Het is een torenhoog cliché, maar toch wordt het opnieuw uitkijken hoe Gent de Europese midweek heeft verteerd en hoeveel wissels er zullen worden doorgevoerd. Bovendien heeft Zulte Waregem dit seizoen nog maar zeven officiële matchen afgewerkt, tegenover twaalf langs Gentse zijde.

Aanvalstrio

Harbaoui en Bongonda mogen dan vertrokken zijn, het trio dat nu voorin loopt aan de Gaverbeek is ook niet min: Cyle Larin, Saido Berahino en Dimitri Oberlin. Laatstgenoemde heeft ervaring in de Champions League, Larin is een rustpunt voorin en Berahino heeft al bewezen dat hij uit het niets een goal kan maken.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.