Overzicht: Deze zomertransfers kwamen bij hun clubs nog niet of nauwelijks aan spelen toe

19 oktober 2019 07:30

De zomerse transferperiode zit er intussen al een tijdje op en heel wat spelers maakten een transfer. Niet voor iedereen liep die transfer tot nu zo goed af.

Antwerp

Een van de eerste zomertransfers van Antwerp was Junior Pius. De Nigeriaan werd voor een miljoen euro overgenomen van het Portugese Pacos Ferreira. De verdediger kreeg in de voorronde wedstrijd van de Europa League tegen Pilzen een eerste kans, maar na nauwelijks 15 minuten moest hij al vervangen worden. Het verdict was zwaar want Pius liep een scheurtje in de voorste kruisband op en zal pas na de winterstop opnieuw inzetbaar zijn.

Club Brugge

Begin juli plukte Club Brugge de 20-jarige Amadou Sagna weg bij Cayor Foot in Senegal. De aanvaller had bijzonder veel indruk gemaakt op het WK U20 met onder meer een hattrick tegen Tahiti. Sagna sukkelde met wat kleine blessures, maar speelde bij blauw-zwart voorlopig nog geen minuut.

KAA Gent

Van den Bergh maakte de voorbije jaren indruk bij Beerschot en werd zelfs uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Na een onschuldig duel met Igor de Camargo moest Van den Bergh uiteindelijk vijf maanden herstellen van een hoofdletsel. De linksvoetige centrale verdediger kwam op die manier nog niet in actie voor de Buffalo’s en zou wel eens een vervroegde wintertransfer kunnen zijn.

KV Kortrijk

In januari 2019 betaalde de Duitse club Eintracht Frankfurt nog bijna anderhalf miljoen euro voor de Braziliaanse verdediger Lucas Silva Melo oftewel Tuta. Aan veel speelminuten in Duitsland kwam hij nog niet en deze zomer werd hij uitgeleend aan Eintracht Frankfurt. Er werd verwacht dat de Braziliaan centraal achterin een basisplaats zou afdwingen bij Kortrijk, maar dat lukte hem vooralsnog niet. Meer zelfs hij speelde nog geen minuut...

Redactie

 
 
Reacties.