Zulte Waregem reageert als door een wesp gestoken na grapje van Kortrijkse stadionspeaker en komt met officiële mededeling: "Ongepast én onprofessioneel"

21 oktober 2019 20:15

Zulte Waregem verloor afgelopen weekend de streekderby van KV Kortrijk. In de slotfase vond de lokale stadionomroeper het leuk om enkele mopjes te tappen. En die zijn aan de Gaverbeek in het verkeerde keelgat geschoten.

Het was de zesde keer op rij dat KV Kortrijk aan het langste eind trok in de derby. De stadionomroeper van de Kerels - toegegeven, de man is echt wel grappig - vond er dan ook niets beter op dan volgend citaat uit te spreken: “Alvast een Sinterklaastip. Het nieuwe gezelschapsspel: zes op rij!”

Bij Essevee vonden ze echter dat de man in kwestie zijn boekje te buiten was gegaan. De fusieclub stuurde dan ook een officieel communiqué de wereld in. “Voorafgaand aan de derby onderstreepten beide clubs het belang van sfeerbeleving en veiligheid in het stadion.”

In minuut negentig vond de stadionspeaker van KV Kortrijk het nodig om op ongepaste en onprofessionele wijze de tegenpartij en zijn supporters uit te dagen - Zulte Waregem

“Essevee wil de fans dan ook oprecht bedanken voor hun correctie houding en positieve steun”, staat te lezen op de webstek van Zulte Waregem. “In minuut negentig vond de stadionspeaker van KV Kortrijk het nodig om op ongepaste en onprofessionele wijze de tegenpartij en zijn supporters uit te dagen. Zulte Waregem keurt elke vorm van uitdagend gedrag af en rekent op eenieders gezond verstand.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.