Crisis in Eindhoven na nieuwe nederlaag, AZ zet record neer

10 november 2019 22:25

PSV heeft zondagnamiddag met 2-1 verloren op het veld van Willem II. Ajax won eerder op de dag wél. AZ zette een nieuw clubrecord neer in de Eredivisie

Twee doelpunten van Ché Nunnely deden PSV de das om. Na zijn tweede treffer iets voorbij het uur liepen de gemoederen hoog op en kregen de bezoekers vier gele kaarten op zeven minuten. Gastón Pereiro maakte vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam PSV niet meer.

Een paar uur eerder had Ajax met 4-0 gewonnen van FC Utrecht. Donny van de Beek scoorde twee keer, ook Dusan Tadic en Lisandro Martínez pikten hun doelpuntje mee.

Ajax telt nu al elf punten meer dan PSV. AZ speelt vanavond nog tegen FC Emmen en kan tot op zes punten van de Amsterdammers naderen.

AZ won de laatste wedstrijd van de speeldag tegen FC Emmen makkelijk met 3-0. Door de overwinning, en de nederlaag van PSV, komen de Alkmaarders nu op de tweede stek met 29 punten. Dat zijn er vijf meer dan PSV en zes minder dan leider Ajax.

AZ zette trouwens een nieuw clubrecord neer. Voor het eerst in de geschiedenis van de club hield de doelman in hetzelfde kalenderjaar een clean sheet. Het is al de achttiende keer in 2019 dat AZ de nul houdt.