KV Mechelen neemt strafschop drie keer om zo voorlopig naar de leiding te wippen

14 augustus 2020 20:59

De winnaar van Moeskroen - KV Mechelen sprong sowieso voorlopig naar de leiding, aangezien beide ploegen in hun eerste match al een punt sprokkelden. Het werd meer dan verdiend KV Mechelen, dat wel drie pogingen nodig had om een strafschop voorbij Koffi te krijgen en op het einde nog ontsnapte.

Reeds in de beginfase van de wedstrijd ontwikkelde zich in Moeskroen een ware strafschoppensaga. Na een haakfout van Onana wees Dierick naar de stip. Doelman Koffi pakte de strafschop van Togui klemvast. De elfmeter moest echter worden overgenomen.

Deze keer Storm achter de bal. Opnieuw stopt Koffi de penalty, opnieuw is hij echter te vroeg vertrokken, zo oordeelt tenminste de spelleiding. De Burkinees snapt het allemaal niet. Derde keer, goede keer dan maar? Jawel, al zat Koffi er nu bij met zijn benen, maar Storm kreeg wel de openingstreffer op zijn naam.

Na een weggever achterin bij Moeskroen werd de score ei zo na al vroeg verdubbeld. Storm kreeg de bal tot bij Togui, zijn stifter geraakte niet over Koffi. Togui tikte later wel een voorzet van Kaboré tegen de netten aan de tweede paal. Vranckx stond ook voor doel gepositioneerd, in de baan van de bal én in buitenspel.

Doelpunt Togui afgekeurd

De VAR riep daarom Dierick naar het scherm. Die vond Vranckx deelnemen aan het spel, het doelpunt werd dus niet gevalideerd. Bij het defensief ingestelde Moeskroen was er weinig overleg te bespeuren, maar met de rust in zicht stak het toch eens zijn neus aan het venster. Faraj schoot van in de zestien over. Aan de overzijde kwam in de slotseconden van de eerste periode nog een hoekschop tot bij Storm, die naast knalde.

Zelfde spelbeeld na de pauze: KV Mechelen bleef het spel bepalen. Aan het eind van een snedige aanval knalde Togui onbesuisd naast. Een hoekschop van Schoofs zorgde ook voor doelgevaar. Van Damme dook op aan de tweede paal en kopte richting verste hoek. De kopbal bleef binnen het bereik van Koffi, die 'm met een mooie save onschadelijk maakte.

Tabekou mist de 1-1

Het bleef zo bij een krappe voorsprong, maar er leek geen vuiltje aan de lucht voor KV Mechelen. Tot de score in de hoofden ging spelen en Moeskroen in het slotkwartier alsnog ging drukken. Azougoul kopte een hoekschop over. Een andere corner belandde voor de voeten van Tabekou. Die had in de 93ste minuut de 1-1 voor het binnentrappen, maar de invaller mikte van dichtbij over.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.