Cercle Brugge pakt drie gouden punten op het veld van KV Kortrijk en geeft rode lantaarn door

23 januari 2021 20:27

Het is Cercle Brugge dan toch gelukt om nog eens een wedstrijd te winnen. Na tien wedstrijden zonder zege werd er met 1-2 gewonnen op het veld van KV Kortrijk.

Bal blijft hangen in modder

Door de hevige regenval eerder op de dag werd al snel duidelijk dat het veld er niet optimaal bijlag om te voetballen. Na een tiental minuten demonstreerde Ugbo hoe het erbij lag in de 16. De Cercle-spits was alleen door en besloot hard over de grond af te werken. Slecht idee want de bal kwam in de modder terecht en viel stil in de armen van Ilic.

Eerder had Dewaele de reflexen van Didillon al eens getest met een afstandschot dat afweek in het pak. De doelman wachtte goed en pakte uit met een knappe redding.

1-2 bij rust

Toch was het eerste doelpunt voor de bezoekers. Cercle bleef in balbezit na wegwerken van Kortrijk en Hoggas verlegde goed naar de linkerflank. Daar bracht Vitinho de bal strak voor doel en moest een vrijstaande Ugbo hem enkel binnenlopen. Een hele opluchting voor de vereniging dat virtueel niet meer laatste stond op dat moment.

Die opluchting werd nog sterker want enkele minuten later kon nieuwkomer Pavlovic aan de tweede paal een corner van Hotic in één tijd in doel werken.

Toch gingen de bezoekers niet met 0-2 rusten want Makarenko scoorde net voor de rust een prachtig afstandsschot dat via de paal in doel verdween.

Tweede helft

In de tweede helft worden er ei zo na even veel doelpunten afgekeurd dan dat er gescoord werden in de eerste periode.

Eerst werd Sainsbury afgevlagd voor buitenspel. Na een corner viel de bal pardoes voor de voeten van de verdediger. Hij werkte de bal ook binnen maar besefte snel genoeg dat hij buitenspel stond.

Daarna was het de 1-3 van Musaba die afgekeurd werd. Eerst kon Ilic nog redding brengen maar in de herneming stond Musaba op de juiste plaats. Uiteindelijk bleek de aanvaller enkele passes geleden offside te hebben gestaan, wat bevestigd werd door de VAR.

Verder blijft het heel erg kalm voor beide doelen. Kortrijk gaat wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar kan erg weinig doelgevaar op de mat brengen.

Cercle bleef bibberen en beven tot in de 96e minuut maar kon dan toch nog eens een wedstrijd winnen, voor de eerste keer sinds 21 november. Cercle geeft zo de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.