Frédéric Frans over zijn jonge ploegmakker in de Beerschot-defensie: "Ik moet hem niet veel meer coachen"

06 maart 2021 14:15

Sinds hij deze winter aankwam op het Kiel heeft hij nog geen minuut gemist bij Beerschot. Stipe Radic heeft weinig moeite om zich aan te passen aan de Jupiler Pro League en staat nu elke wedstrijd naast Frédéric Frans in de Beerschot-defensie die onder de indruk is van de Kroaat.

“Hij toont nu al dat hij over veel kwaliteiten beschikt: sterk in de duels, een goed overzicht, rustig aan de bal, een goed positiespel … Ik moet hem niet veel meer coachen", zegt Frans in een interview met Gazet Van Antwerpen. 

Radic bezorgde de Mannekes vorige week in de toegevoegde tijd nog een punt in het competitieduel tegen Moeskroen en speelde zich onder andere daardoor in de kijker bij de Beerschot-aanhang. 

Leergierig

Ook in het kopje zit het goed bij de Kroaat zegt Frans: "Hij is een complete verdediger en heel leergierig. Stipe is iemand die voortdurend vragen stelt. Voor zijn jonge leeftijd is het knap om te zien hoe hij andere spelers coacht. Als hij dat kan doorzetten, wacht er hem een mooie toekomst.”

Op de vraag of Radic op dit moment al beter is dan Frans zelf op 20-jarige leeftijd antwoordt onze landgenoot bescheiden: "Ik kan me de jongere Fré niet meer zo goed herinneren maar Stipe heeft alvast alles in huis om een betere carrière bij elkaar te voetballen dan ik heb gedaan. Ik hoop van harte dat het hem lukt.”

Kan het duo vanavond de nul houden tegen Waasland-Beveren en zo Beerschot helpen om hun Play-off 2-ambities kracht bij te zetten? 

Sam Milde

Jupiler Pro League \\ Beerschot \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.