Koeman blij met prestaties Barcelona

07 maart 2021 15:52

Gisteren kon FC Barcelona de drie punten pakken op het veld van Osasuna. Jordi Alba en Ilaix Moriba maakten de doelpunten. Koeman en zijn ploeg wachten nu in spanning de Madrileense derby van vannamiddag af. Die wedstrijd kan een grote invloed hebben op de titelkansen van de Blaugrana dit seizoen.

Na een half uur zagen we voor het eerst een flits van Lionel Messi. De Argentijn gaf een geweldige pass in de diepte voor Jordi Alba. De linksachter van Barcelona nam heerlijk aan en knalde de bal staalhard in het dak van het doel. 

Ronald Koeman kon rekenen op een geweldige Marc-André ter Stegen. De Duitse doelman pakte uit met enkele mooie reddingen en hield voor de negende keer dit seizoen de netten schoon. 

Ilaix Moriba, remember the name

Het was toch bibberen en beven voor Barcelona op het einde. Ook al waren ze de betere ploeg, Osasuna kreeg toch enkele kansjes. Zeven minuten voor affluiten kon de 18-jarige middenvelder Ilaix Moriba de 0-2 eindstand vastleggen met een knap schot van net buiten de zestien. Het is het eerste doelpunt in La Liga voor het Spaanse talent. 

Koeman was na de wedstrijd tevreden over het geleverde spel van zijn team. Door de overwinning komt Barcelona op de tweede plek in het klassement, drie punten boven Real Madrid. De mannen van Zidane spelen vannamiddag wel nog de Madrileense derby tegen Atletico. Atletico Madrid staat twee punten boven Barcelona, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. 

Jelle Ruts

La Liga \\ Osasuna \\ Barcelona
 
 
Reacties.