De vijf namen op het verlanglijstje van KAA Gent: veel toppers uit eigen competitie, concurrentie van onder meer Club Brugge, Genk, Standard en Union


Foto: Photonews 29 mei 2023 20:40

KAA Gent pakte dit seizoen de vijfde plaats en een ticket voor de Conference League. En zo gaan ze voor de negende keer op rij Europa in. Naar volgend seizoen toe zal er wel versterking moeten komen.

"Het probleem dit seizoen was dat we in alle linies te weinig spelers overhadden na een aantal blessures", aldus Hein Vanhaezebrouck een paar weken geleden.

Mede daardoor werd play-off 1 uiteindelijk ook misgelopen ten koste van Club Brugge, meer dan de vijfde plaats en opnieuw de Conference League zat er niet in.

Versterkingen

Met oog op volgend seizoen wordt alvast gedacht aan heel wat versterking. Daarbij wordt vooral gekeken in de eigen competitie.

De voorbije weken werden heel wat namen genoemd die op de radar stonden bij de Buffalo's. Al is er daarvoor ook heel wat binnenlandse concurrentie.

Tatsuhiro Sakamoto 

De linkerflankspeler van Oostende gaat niet degraderen met de kustboys. Hij kan naar Gent, maar ook Genk klopt aan - zij zullen mogelijk vervangers moeten zoeken voor Trésor en Paintsil.

Charles Vanhoutte 

De speler van Cercle Brugge lijkt op een zijspoor te zitten bij De Vereniging, maar kan ook naar Westerlo en Union SG.

Tsuyoshi Watanabe

De centrale verdediger van KV Kortrijk maakte veel indruk en miste geen minuut bij De Kerels. De Buffalo's kunnen er zeker een paar verdedigers bij hebben, maar ook Club Brugge is gecharmeerd.

Pieter Gerkens

De middenvelder van Antwerp had de keuze tussen Gent en Standard, maar lijkt zijn keuze voor de Arteveldestad te hebben genomen.

Keegan Jelacic

En dan is er nog een internationale naam met de man van Perth, die ook al langer dan vandaag op de radar staat.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ Union SG \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.