CEO van Club Brugge geeft uitleg over ontslag Ronny Deila: "Wij zagen een complete ineenstorting van ons voetbal"


Foto: © photonews 18 maart 2024 12:00

Ronny Deila werd maandag ontslagen als hoofdcoach bij KVC Westerlo. CEO Bob Madou geeft meer uitleg.

Ronny Deila werd ontslagen bij Club Brugge na de blijvende teleurstellende resultaten. De 2-1 nederlaag op het veld van STVV was er eentje te veel voor de Noorse coach.

CEO Bob Madou is duidelijk. "We kunnen natuurlijk niet naast de resultaten kijken. Het hoort niet voor Club Brugge om met déze kern twintig punten achter de leider te staan", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Het lijkt erop dat ze bij Club toch niet helemaal overtuigd waren dat Deila er genoeg van wist. "Maar de voornaamste reden van onze beslissing heeft voetbaltechnische oorzaken. Wij hebben in Sint-Truiden een complete deconfiture van ons voetbal vastgesteld, waarbij we overtuigd zijn dat noch de spelers noch de technische staf wisten hoe er op het veld moest ingegrepen worden."

De Club-supporters waren ook duidelijk in Stayen: "Deila buiten", klonk het. Daar heeft het bestuur naar geluisterd. "Wij hebben het gemor van de fans omtrent het voetbal van Club ook gehoord, natuurlijk."

"Ik zou de supporters van Club Brugge best een voetbalkennerspubliek willen noemen. De fans zijn zeer vergevingsgezind voor mindere resultaten als daar een herkenbaar Club Brugge-voetbal tegenover staat. Eenmaal beide elementen wegvallen, is er nog weinig basis voor een coach om verder te doen", besluit Madou.

Brandon Morren

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ STVV
 
 
Reacties.