Ex-scheidsrechter kan het niet geloven: "Bataille krijgt geel voor iemand halfdood te stampen, maar voor dit stukje cinema wordt wel rood getrokken, van de pot gerukt"


Foto: © photonews 18 maart 2024 08:20

Er werden afgelopen weekend een aantal bedenkelijke beslissingen genomen. Deze hadden geen grote invloed op het klassement gelukkig.

Genk-speler Bonsu Baah kreeg een rode kaart tegen KVC Westerlo. Hij wou zich losmaken en maakte een beweging met de arm waardoor hij een Westerlo-speler in het gezicht raakte.

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny vond de beslissing om hem rood te geven wel overdreven. "In Westerlo - Genk vond ik de VAR dan weer té ijverig. De rode kaart voor Bonsu Baah was wat mij betreft streng", stelt hij bij Het Belang van Limburg.

"Oké, hij maakt een armbeweging, maar als je de volledige fase bekijkt dan zie je dat hij zich vooral wil losmaken uit de greep van zijn tegenstander. Voor mij was dat geen bewuste elleboogstoot en dus ook geen rode kaart."

Tijdens Antwerp-Union kwam Jelle Bataille heel goed weg nadat hij heel stevig doorging op Koki Machida. De Antwerp-verdediger kwam goed weg met geel.

"Bataille krijgt geel voor iemand halfdood te stampen, maar voor dit stukje cinema van die Westerlo-verdediger wordt wel rood getrokken. Dat vind ik van de pot gerukt. Gelukkig voor Genk scoort Heynen nog de gelijkmaker. Anders was hier veel meer discussie over geweest", gaat Gumienny verder.

Brandon Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Westerlo
 
 
Reacties.