Batshuayi straks werkloos? Fenerbahçe overweegt wel héél drastische actie na rellen


Foto: © photonews 19 maart 2024 09:00

Fenerbahçe overweegt zich terug te trekken uit de Turkse competitie na de aanval op spelers in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor op zondag. Supporters van Trabzonspor kwamen na het laatste fluitsignaal het veld op en zochten de confrontatie met veiligheidsmedewerkers en de voetballers van de club.

Fenerbahçe houdt op 2 april een buitengewone algemene ledenvergadering, besloot de raad van bestuur. Tot de agendapunten behoort onder meer de evaluatie van de gebeurtenissen in Trabzon en de bijbehorende stappen die moeten worden ondernomen na het incident ‘inclusief de terugtrekking van ons eerste voetbalteam uit de Super Lig’.

“Dit geweld is absoluut onaanvaardbaar”, veroordeelde FIFA-voorzitter Gianni Infantino de rellen. “Ik roep alle bevoegde instanties op om de daders van de schokkende gebeurtenissen in Trabzon verantwoordelijk te stellen voor hun daden.”

Van de honderden hooligans die het veld bestormden, konden er twaalf worden opgepakt. “Er zijn gerechtelijke en administratieve procedures gestart tegen twaalf personen die tot nu toe zijn geïdentificeerd”, deelde Minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya mee. “Het onderzoek loopt verder.”

Volgens het reglement van de Turkse voetbalbond kunnen Osayi-Samuel, Oosterwolde en Batshuayi voor hun daden vijf tot tien wedstrijden geschorst worden. Zij zullen wel aanhalen dat het een geval van zelfverdediging was.

Fenerbahçe staat tweede in de Turkse competitie, op twee punten afstand van koploper Galatasaray.

Johan Walckiers

Fenerbahçe
 
 
Reacties.