Challenger Pro League wordt nog enorm spannend: "Wij willen meedoen voor een plaats bij de eerste twee"


Foto: © photonews 28 maart 2024 15:30

De Challenger Pro League blijft enorm spannend. Met nog vier wedstrijden te gaan is het onmogelijk om te zeggen wie zal promoveren.

De ploegen bovenaan de Challenger Pro League staan allemaal bijzonder dicht op elkaar. Beerschot staat eerste met 50 punten, Lommel SK tweede met 48 punten, KMSK Deinze 3e met 46 punten terwijl Dender 4e staat met en 45 punten telt.

De eerste twee ploegen in 1B zullen promoveren. Een derde ploeg kan ook nog opgaan via play-offs. Bij Dender hopen ze de play-offs niet te hoeven spelen.

"Voor de play-offs ziet het er goed uit, maar de groep wil meer", begint Dender-verdediger Joedrick Pupe bij Het Nieuwsblad. "We kijken omhoog en willen nog meedoen voor een plek bij de eerste twee".

"De kloof bedraagt amper drie punten, het kan dus nog. Veel ploegen uit de top zes spelen nog tegen mekaar en dat geldt ook voor ons. Na Club NXT spelen we ook nog rechtstreekse duels tegen Deinze en Zulte Waregem. Tot slot is er ook nog Francs Borains."

Dender neemt het vrijdagavond op tegen Club NXT. Het zal een belangrijke wedstrijd worden. "Verliezen tegen Club NXT betekent de droom opgeven en focus op de play-offs. Maar van alle ploegen hebben wij de minste verliesmatchen. Iedereen weet dat Dender moeilijk te pakken is."

Brandon Morren

2e klasse \\ FCV Dender EH \\ Club Brugge NXT
 
 
Reacties.