Hangt Lionel Messi zijn voetbalschoenen binnenkort aan de haak? Aanvaller schept zelf duidelijkheid

28 maart 2024 13:00

Lionel Messi is ondertussen 36 jaar oud. De Argentijn ligt nu alweer in de lappenmand bij Inter Miami. Denkt hij ook aan stoppen?

Lionel Messi blijft mooie seizoenen beleven. Afgelopen jaar, in 2023, won hij voor de achtste keer de Ballon d'Or. Op het WK 2022 in Qatar mocht hij de wereldbeker mee naar huis nemen. 

Ondertussen is hij actief bij Inter Miami in de MLS, waar hij de aanvoerdersband mag dragen. Daar ligt hij nog tot 2025 onder contract. Denkt de Argentijn ondertussen eigenlijk al aan stoppen?

"Vanaf het moment dat ik besef dat ik niet meer presteer, dat ik geen plezier meer heb en dat ik mijn teamgenoten niet meer kan helpen, zal ik zelf zeker de knoop doorhakken", vertelde Messi bij de Big Time-podcast van de MBC. 

"Ik ben heel zelfkritisch. Ik weet wanneer ik goed ben, wanneer ik slecht ben, wanneer ik goed speel, wanneer ik slecht speel... En wanneer ik voel dat het tijd is om de stap te zetten, zal ik dat zeker doen."

Voorlopig lijkt het er op dat Messi nog wel een tijdje zal doorgaan. "Maar als ik me goed blijf voelen, zal ik altijd proberen om door te blijven gaan."

Brandon Morren

Inter Miami CF
 
 
Reacties.