🎥 De stevige tackle van Onyedika op Ekkelenkamp: geel of donkerrood?

15 april 2024 09:30

Club Brugge pakte uit met een stevige overwinning tegen Royal Antwerp FC. Al had het die wedstrijd ook met zijn tienen kunnen eindigen.

Vlak na de rust zette Onyedika een stevige tackle in op Ekkelenkamp. Het stond toen 1-0 in het voordeel van Club Brugge, waardoor de beslissing van de scheids wel het verdere verloop van de match kon bepalen.

Onyedika kwam er vanaf met geel, tot ergernis van de Antwerpaanhang. Ook op sociale media was vaak te lezen dat dit een donkerrode kaart was, maar zover kwam het dus allemaal niet. Club Brugge won uiteindelijk nog met 3-0.

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny begrijpt de reacties op de tackle van Onyedika. “Hij kreeg er geel voor, maar sommigen vonden het rood waard. Voor mij is dit een randgeval”, klinkt het in Het Belang van Limburg meteen.

Uitglijden

Gumienny ziet best wel verzachtende omstandigheden die ingeroepen kunnen worden om de tackle niet meteen met een rode kaart te bestraffen.

“Ik vind een gele kaart nog wel verdedigbaar omdat hij zijn beide voeten op de grond houdt. In de herhaling zie je ook dat hij wegglijdt met zijn tweede been en zo zijn tegenstander raakt. Ik vind dit dus geen klassiek voorbeeld van een tackle met twee benen vooruit.”

Bjorn Vandenabeele

Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.