De beste beloftenploeg van het land is gekend in de Challenger Pro League

Club NXT is beste beloftenploeg van het land. Dit na een 1-2 zege tegen de RSCA Futures.

Club NXT wist zaterdag wat het moest doen. Door de nederlaag van Jong Genk kon het zich bij winst tot de beste beloftenploeg van het land kronen.

Na zes minuten spelen kon Victor Barbera Club NXT al op voorsprong zetten vanop de stip. Maar de vreugde was van korte duur.

Enkele minuten later konden de Futures al gelijkmaken. Anas Tajaouart hing de bordjes gelijk op aangeven van Bouchouari.

Na een halfuur spelen maakte Lenn De Smet er 1-2 van. Dit gebeurde na slecht uitspelen van Anderlecht-doelman Vanhoutte.

De beste kansen bleven voor Club NXT zijn. Uiteindelijk bleef 1-2 ook de eindstand. Door de drie punten klimt blauw-zwart over Jong Genk naar de negende plaats in het klassement. Zo wordt het de beste beloftenploeg van het land.