Alexandre Boucaut en actieve scheidsrechter hebben verschillende meningen over vreemd doelpunt van Vetlesen: "Dat is merkwaardig"

21 april 2024 23:00

Na de wedstrijd Union-Club Brugge gaat het vooral om één bepaalde fase. Het openingsdoelpunt was op zijn minst vreemd te noemen.

Union SG kon zondagavond alweer niet winnen in de Champions' Play-offs. De Brusselaars gingen met 1-2 onderuit tegen Club Brugge. Na afloop ging het vooral om het eerste doelpunt.

Union-doelman Anthony Moris trapte uit, maar Hugo Vetlesen wou zijn uittrap blokkeren. En succesvol, het leer vloog tegen de voet van Vetlesen, waarna de bal gewoon in doel rolde.

Bij Union konden ze hun ogen niet geloven. In Brussel zijn ze dan van mening dat het doelpunt niet had mogen tellen. Bij Club Brugge zullen de meningen ongetwijfeld anders zijn.

Ex-scheidsrechter Alexandre Boucaut had een duidelijke mening. "Het is niet toegestaan de doelverdediger te beletten de bal los te laten. Maar Vetlesen heeft niets voorkomen. Ik zie geen enkele fout van Vetlesen", vertelde hij bij Het Nieuwsblad.

Een niet nader genoemde ref die nog actief is, had een andere mening. "Voor mij fout en geen doelpunt. Maar de scheidsrechter vindt dat de aanvaller op voldoende afstand stond om te kunnen spreken van challenge op goalkeeper. Ook merkwaardig dat de VAR niet de moeite doet om de ref te roepen … die kan dan nog altijd zijn zin doen."

Brandon Morren

Club Brugge \\ Union SG
 
 
Reacties.