Vande Velde en Wullaert scoren, wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

De interlandbreak met de Red Flames is voorbij en dus was het tijd voor clubvoetbal. Ook dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife tegen Granada. De Belgische kwam niet in actie en zag haar team met 2-1 verliezen. Tenerife blijft wel in de middenmoot van de Spaanse competitie en staat nu op de negende plaats.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon dit weekend niet. Hetzelfde kan gezegd worden van het Le Havre van Silke Demeyere.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde (ingevallen op het uur) zag haar wedstrijd met ADO Den Haag eindigen in een 2-1 overwinning tegen Feyenoord. De Belgische scoorde het winnende doelpunt.

Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde dit weekend op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Het won door onder meer twee doelpunten van Tessa Wullaert en doet zo een prima zaak in de subtop van het klassement.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Davina Philtjens (90 minuten) en Kassie Missipo (84 minuten) verloren dit weekend op bezoek bij Juventus met 2-1. De top-3 is zo definitief weg.

Duitsland

Jill Janssens speelde dit weekend een belangrijke wedstrijd met Hoffenheim. Ze mocht halfweg de tweede helft invallen op bezoek bij Essen en zorgde mee voor de 0-1 (een eigen doelpunt). Er werd wel nog verloren met 2-1, waardoor Hoffenheim een slechte zaak doet in de strijd om de Europese tickets.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Van Colson ook dit weekend geen spoor in de kern. Na een zege op bezoek bij Partick Thistle 1-3 blijven ze in de buurt van  Celtic.

Engeland

In Engeland was het dit weekend opnieuw tijd voor competitievoetbal.  Amber Tysiak (90 minuten) speelde met West Ham United bij Manchester City en verloor met 5-0. Het Everton van Justine Vanhaevermaet (90 minuten) won dan weer met 1-2 bij Brighton & Hove Albion.

Het Liverpool van Yana Daniëls (ingevallen 20 minuten voor tijd) won met 0-1 bij Bristol City, Leicester City (Cayman, 90 minuten) verloor met 3-0 bij Arsenal.