'Absolute sterkhouder laat Manchester City weten dat hij wil vertrekken en... ook zijn nieuwe club is al gekend'

25 april 2024 21:20

Pep Guardiola zal deze zomer hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van Bernardo Silva. De Spanjaard heeft Manchester City laten weten dat hij wil vertrekken. Zijn nieuwe bestemming ligt (zo goed als) vast.

Bernardo Silva tekende afgelopen zomer nog een contractverlenging tot medio 2026. Al was die nieuwe overeenkomst er vooral eentje om de andere cijfertjes op te waarderen.

SPORT weet dat Silva inmiddels een gesprek heeft gehad met Pep Guardiola. De 29-jarige middenvelder heeft duidelijk aangegeven dat hij deze zomer een nieuwe uitdaging wil aangaan. 

En dat is mogelijk. Deze zomer treedt er namelijk een clausule in werking die het voor geïnteresseerde clubs mogelijk maakt om Silva voor vijftig miljoen euro weg te plukken. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op tachtig miljoen euro.

Al hoeven die geïnteresseerde clubs niet te veel moeite te doen. FC Barcelona flirt al maanden met de 88-voudig Portugees international. Meer zelfs: alle partijen hebben reeds een mondeling akkoord.

Is Bernardo Silva dé toptransfer van FC Barcelona?

Ook dat is eigenlijk niet het grootste nieuws. João Felix verklapte enkele weken geleden al dat Silva deze zomer de overstap naar Barça zal maken. Manchester City mag alvast op zoek naar een vervanger.
 

Manuel Gonzalez

Premier League \\ La Liga \\ Manchester City \\ Barcelona
 
 
Reacties.