Super League: Mechelen en Woluwe brengen spanning helemaal terug in play-off 2


Foto: © photonews 28 april 2024 21:30

In de Super League stond dit weekend ook een speeldag op het programma in play-off 2. De uitslagen van het voorbije weekend hebben daar voor ongeziene spanning gezorgd. Alle teams kunnen nog play-off 2 naar hun hand zetten.

Op vrijdag openden Charleroi en KV Mechelen de speeldag in play-off 2. En de bezoekers trokken meteen ten strijde in Het Zwarte Land. Ze drukten de Zebrettes naar achteren en halfweg de eerste helft opende Daisy Boudewijns de score.

Mechelen en Woluwe winnen

Na de pauze gingen de Kakkers door op het elan, via Siska Demoulin was de match op het uur gespeeld. Sirine Bouharat dikte de score nog wat aan, in de slotfase kon de ingevallen Mathilde Bernard de eer nog redden voor de Carolo's.

Zulte Waregem en Woluwe konden profiteren van de nederlaag van Mechelen om zelf ook een geweldige zaak te doen in de play-offs. Uiteindelijk zou Essevee in eigen huis heel wat kansen krijgen om de leidersplaats te pakken.

Hyperspanning op de slotspeeldag

Scoren lukte echter niet voor de thuisploeg en aan de overkant viel er wél een doelpunt in de absolute slotfase van de wedstrijd. Lies Bongaerts werd op die manier de heldin van de Brusselaars, de drie punten konden mee naar de hoofdstad.

In de stand heeft WS Woluwe nu 13 punten, net als Charleroi dat leider is door de halvering van de punten. Zulte Waregem is derde met twaalf punten, Mechelen is vierde en laatste met 11 punten. Op de slotspeeldag is er dus nog veel mogelijk.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ Fémina White Star \\ KV Mechelen \\ Charleroi
 
 
Reacties.