Betalingsproblemen in vrouwenvoetbal: van alle tijden en landen?

07 mei 2024 23:50

Niet enkel in België zijn er al eens financiële malversaties bij vrouwenclubs, ook in het buitenland zijn er soms grote problemen. Nu ook in Frankrijk, waar er grote problemen waren en zijn rond Brest.

Stade Brestois 29 doet het prima in de Ligue 1. Het staat momenteel knap derde en speelt volop mee voor de Europese plaatsen. De Champions League is zeker mogelijk voor de erg verrassende club van de Franse competitie.

Alles goed dus in Brest? Welnee, want bij het vrouwenteam gaat het er veel minder aan toe bij Brest. Zij spelen in de derde klasse van het Franse vrouwenvoetbal en staan daarin momenteel vijfde in de stand van 3A.

Promotie naar de tweede klasse zit er sowieso al niet in, maar er spelen ondertussen ook andere zaken. En die heeft het team ondertussen aangekaart in een boodschap via de sociale media. Ze zijn ferm boos bij de club.

Slechte betalingen?

Het gaat over geen of slechte betalingen, over moeten slapen na lange verplaatsingen in slechte hotels en over beloftes die niet zouden zijn nagekomen. Dat staat allemaal te lezen in een duidelijk bericht op de sociale media.

En dus is de vraag: wat met de toekomst van Brest bij de vrouwen? Gaan ze op termijn doorbreken net zoals de mannen of blijven ze ter plaatse trappelen? Dat zal de komende weken en maanden of jaren moeten blijken.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.