Twee goede redenen waarom het voor Club Brugge nog kan fout lopen tegen Cercle

23 mei 2024 09:30

Met een puntje heeft Club Brugge genoeg voor de titel. Al moet blauwzwart dat wel pakken in de derby tegen Cercle Brugge.

Door de overwinning op RSC Anderlecht heeft Club Brugge genoeg aan een gelijkspel tegen Cercle op de slotspeeldag van de Champions’ Play-offs komende zondag.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, al is het vertrouwen bij blauwzwart wel heel erg groot na de waanzinnige reeks die Club neergezet heeft sinds Nicky Hayen overnam van de ontslagen Ronny Deila.

Al zitten er ook addertjes onder het gras. Bij Cercle Brugge zullen ze ongetwijfeld ook kijken wat er gebeurt met KRC Genk. De vierde plaats pakken zorgt ervoor dat de Vereniging een week eerder met vakantie kan.

Band met Union SG

Wordt Cercle pas vijfde, dan moeten ze nog een Europese barragematch spelen tegen KAA Gent en dat scenario zouden ze bij groenzwart het liefst van al willen vermijden. Als Genk een punt pakt op Union, dan moet Cercle winnen om de vierde plaats veilig te stellen.

Bovendien is er ook de grote vriendschapsband tussen Cercle Brugge en Union SG. Winnen van Club Brugge betekent dat Union SG bij winst tegen KRC Genk alsnog de titel pakt.

Jaren geleden verbroederden Cercle en Union op een voetbaltoernooi in Luik, zo schrijft Het Nieuwsblad. Sindsdien is de band tussen beide clubs groot. Geel-blauwe sjaals op Jan Breydel zijn geen uitzondering. De fans zingen ook liedjes van elkaar. Muslic ging zelfs voor Union supporteren tegen Liverpool.

Bjorn Vandenabeele

Club Brugge \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ Union SG
 
 
Reacties.