• Data als recrutering is niet heiligmakend: "Neem nu Philippe Clement, die bewees en bewijst het belang van intelligentie"
Data als recrutering is niet heiligmakend: "Neem nu Philippe Clement, die bewees en bewijst het belang van intelligentie"

We hadden deze week een onderhoud met Frederik Boi. Het voormalig icoon van Cercle Brugge sprak al over de problemen bij 'zijn club'. Maar hij ziet nog een opvallende trend in het voetbal tegenwoordig: "Clubs selecteren op data, maar zo mis je bepaalde profielen in je ploeg."

  • Clubicoon Frederik Boi geeft zijn mening over Cercle Brugge: "Met Storck van in het begin was Cercle nooit in de problemen gekomen"
Clubicoon Frederik Boi geeft zijn mening over Cercle Brugge: "Met Storck van in het begin was Cercle nooit in de problemen gekomen"

Als we spreken over clubiconen van Cercle Brugge is Frederik Boi er natuurlijk één. Vanaf zijn zevende speelde hij bij de jeugd van de Vereniging en hij deelde er elf jaar lief en leed in de kleedkamer van de eerste ploeg. "Ik trek me de huidige situatie meer aan dan ik had gedacht", geeft hij aan.