Jere Uronen maakt het mooie weer bij Racing Genk, maar "Wist niet dat het hier zoveel regende"

27 april 2016 13:00

Jere Uronen heeft zijn draai bij KRC Genk ondertussen gevonden. De linksachter imponeert bij de Limburgers en scoorde zelfs in de afstraffing tegen Club Brugge. Ook langs het veld is de sympathieke Fin zeer te spreken over zijn nieuw leven in België: "Wist alleen niet dat het hier zoveel regende."

De linkervleugelverdediger van Racing Genk kwam in januari over van het Zweedse Helsingborgs en heeft ondertussen zijn draai gevonden in de Jupiler Pro League. "Het was aanpassen", bekent de 21-jarige uit Finland.

Een versnelling hoger

"Het tempo ligt hier een stuk hoger en tactisch verschilt het ook heel wat met Zweden. Bij Helsingborgs speelden we alleen zone-verdediging, dus dat was hier wel even wennen", verklaart de linksachter.

Racing Genk is in vorm, dat ontkent niemand. Jere Uronen is ambitieus en gelooft in de sterkte van de kern: "Met deze ploeg is veel mogelijk. Ik ben niet geweldig in wiskunde, maar als wij alle wedstrijden winnen zullen we wel ergens van boven eindigen", grapt de vleugelverdediger.

De jonkies van Genk

Racing Genk vloeit over van jong talent met spelers als Leon Bailey (18), Timothy Castagne (20), Sandy Walsh (21) en Wilfred Ndidi (19). Uronen paste dan ook makkelijk in het plaatje van Racing Genk. "Aangezien we met veel dezelfde leeftijd zijn, kom je langs het veld sneller met elkaar overeen. We hebben veel dezelfde interesses", lacht de linksachter.

Hartje Europa

Uronen verhuisde met zijn vriendin naar een appartement in Hasselt en is zeer te spreken over de omgeving. "Het is hier geweldig, ook voor mijn vriendin. We zitten in het hart van Europa en kunnen overal makkelijk naartoe", vertelt de jongeman. Het koppel is sinds januari al verscheidene keren op citytrip geweest naar oa Maastricht, Antwerpen en Amsterdam. "Ik wist alleen niet dat het hier zoveel regende", besluit de sympathieke Jere Uronen.

Sean Raab

KRC Genk
 
 
Reacties.