Voetbalkrant.com stak de grens over en sprak met de Belgen van FC Eindhoven

01 mei 2016 12:00

Met 11 zijn ze. De Belgen die in eigen land geen kans kregen en succesvol de overstap naar FC Eindhoven maakten. Op 13 en 16 mei doet de club uit de Jupiler League een gooi naar de Eredivisie. Voetbalkrant.com stak de grens over en keerde met de unieke reeks 'FC Belghoven' terug.

Dario Van den Buijs (ex-Club Brugge), Jinty Caenepeel (ex-AA Gent) of Sebastiaan de Wilde (ex-Anderlecht). Het zijn maar enkele talenten die in ons land niet aan de oppervlakte kwamen. In aanloop naar de promotiematchen leert u de Belgen van FC Eindhoven op een bijzondere manier kennen.

Ze gaan geen vraag uit de weg

Voor welke ploeg willen ze ooit gevoetbald hebben? Wie van onze landgenoten is het grootste varken in de kleedkamer? En wie heeft de knapste vriendin? U komt het de komende twee weken allemaal te weten. Elke dag onderwerpt Voetbalkrant.com onze landgenoten aan een prangende vraag waar ze niet onderuit kunnen.

Maar er is meer. We gingen dieper in op de reden waarom Belgische teams blind bleven voor hun vaardigheden, de keuze voor 'het project' FC Eindhoven en hun visie op de nabije toekomst.

Op vrijdag 13 mei en maandag 16 mei speelt FC Eindhoven zijn halve finales om de promotie tegen NAC Breda. De beslissende duels vinden op 19 en 22 mei plaats.

De 11 Belgen van FC Eindhoven (Bekijk de gedetailleerde spelersfiches HIER)

Dario Van den Buijs
Chiro N'Toko
Sebastiaan de Wilde
Tom Van Imschoot
Tibeau Swinnen
Fries Deschilder
Anil Koc
Jari Vandeputte
Jinty Caenepeel
Timothy Durwael*
Maxime Gunst*

* Wegens blessure spraken we niet met Durwael en Gunst.

Diederik Geypen - Jaap Vreeke

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Eindhoven \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.