Fernando Canesin is klaar voor de volgende stap: deze cijfers bewijzen het

05 mei 2016 14:39

KV Oostende lijkt zijn dip achter zich te hebben en zit op koers om Genk het vuur aan de schenen te leggen voor de vierde plaats. Met ook dank aan Fernando Canesin. De Braziliaan speelt zijn beste seizoen ooit en lijkt klaar voor de stap hogerop.

Canesin houdt de verhalen over zijn toekomst nog af. "Ik ben bezig met Oostende, de rest is voor mijn manager", aldus de Braziliaan. "Als voetballer wil je natuurlijk het hoogste bereiken, maar als ik nog een seizoen bij Oostende blijf, zal me dat zeker niet storen", zei hij diplomatisch.

Maar als we zijn statistieken van dit seizoen onder de loep nemen, is het duidelijk dat de vinnige dribbelaar stappen vooruit gezet heeft. In vorige seizoenen bleven zijn acties veel zonder gevolg, maar dit jaar heeft hij efficiëntie aan zijn arsenaal toegevoegd.

Betere cijfers dan Praet

Zeven goals en zes assists in de reguliere competitiefase zijn als rechterwinger bij KV Oostende al niet slecht. Maar zelfs in een ploeg die nog niet echt draaide heeft hij in de play-offs ook al vier assists gegeven. Dennis Praet bijvoorbeeld, zit nog maar aan vijf goals en acht assists. Bij een topploeg...

Sinds het seizoen 2011-2012 speelde Canesin trouwens niet meer in play-off 1. Maar intussen heeft hij zich geëvolueerd. Van man die zich veelal verslikte in zijn dribbels tot beslissende factor bij een seizoensrevelatie. En nog straffer: hij miste geen enkele match door blessure. Hij tekende dit seizoen elke wedstrijd present.

Het wordt tijd dat Canesin zich eens in Europa gaat meten met zijn confrators. Met tot nu toe 3072 minuten voetbal onder druk in zijn benen willen we wel eens zien hoe hij het doet bij een topploeg. Anderlecht kwam misschien nog te vroeg. Maar nu? 'The sky is the limit', voor de nog steeds maar 24-jarige aanvallende middenvelder.

Johan Walckiers

KV Oostende
 
 
 
Reacties.