Björn Engels alsnog op het EK? Bondscoach Marc Wilmots reageert

19 mei 2016 19:44

Een dag voordat de Rode Duivels een eerste keer verzamelden in Knokke, raakte bekend dat Björn Engels een spierscheur opliep. Donderdag kwam Marc Wilmots terug op het blessurenieuws van de Club Brugge-verdediger. De bondscoach sluit niet uit dat de Belgische kampioen toch nog het EK haalt.

"Ik was gisteren in Antwerpen toen ik het nieuws over zijn blessure vernam", lichtte Wilmots op zijn eerste persmoment in een reeks van vele afspraken toe. "Ik heb op een echo de scheur van twee centimeter gezien."

"Een spijtige zaak voor hem want deze voorbereiding en EK waren een enorme ervaring voor hem. Nu is hij minimaal drie weken out. Op het moment van zijn terugkeer zitten we al in Bordeaux."

Voorlopig voer ik geen veranderingen door in mijn kern - Marc Wilmots

Dat wil echter niet zeggen dat Engels met zekerheid afhaakt voor het toernooi. "Voorlopig voer ik geen veranderingen door in mijn kern", ging Wilmots verder.

"We wachten af welke evolutie hij maakt met de medische staf. Na 31 mei mogen we nog een verdediger oproepen. Afhankelijk van de fitheid van de andere verdedigers bestaat de kans dat Engels er toch bij is in Frankrijk."

Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.