Prognose Standard (5e): Het kan écht alle kanten uit

25 juli 2016 20:00

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Standard plaatsen we op plek vijf.

Ambitie

De ambities in de Vurige Stede zijn zoals steeds niet helemaal duidelijk. Er wordt gemikt op play-off 1, een tweede keer op rij de top-zes missen zou een drama zijn. Standard zou Standard niet zijn mocht er niet stiekem aan de titel gedacht worden. Een goeie start is nodig om de supporters mee te krijgen, anders wordt het een lang en moeilijk seizoen.

Transfers

IN: Ibrahima Cissé (KV Mechelen), Jean-François Gillet (Catania), Birama Touré (FC Nantes), Keith Groeneveld (KV Mechelen), Laifis Konstantinos (Olympiacos), Farouk Miya (Vipers, Oeg).

OUT: Victor Valedés, Deni Milosevic (Konyaspor), François Marquet (Waasland-Beveren), Giannis Maniatis, Mërgim Vojvoda (Moeskroen), Martin Milec (Roda JC), Landry Dimata (KV Oostend), Lucas Pirard (STVV).

Sterktes en zwaktes

Het is toch wat koffiedik kijken wat Standard zal brengen dit seizoen. Voorin barsten ze van het talent met vooral Dossevi, Emilson Jr. en Dompé als uitschieters. Als zij in vorm zijn kunnen ze het elke ploeg meer dan lastig maken.

Achterin hebben we meer twijfels. Na Kosanovic en Scholz is de spoeling centraal heel dun. Van Arslanagic verwachten we 'de grote doorbraak' niet meer. Ook op de flanken worden we niet warm van Goreux (ongeleid projectiel) en Darwin Andrade (talent, maar nog niet rijp).

Prognose: 5e

Onze redactie voorspelt dat Standard dit jaar toch in play-off 1 terecht zal komen. De reden? Als iemand uit deze jonge groep enthousiasme en prestaties kan persen, is het Yannick Ferrera wel. Al hoopt hij wellicht op nog enkele versterkingen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.