Tien aanwinsten die de Jupiler Pro League willen bestormen

26 juli 2016 21:00

Deze week blikken we in vijf edities van 'Tien om te zien' vooruit naar de competitiestart in de Jupiler Pro League. Na de jonkies op maandag krijgen we nu de nieuwkomers.

Alexandru Chipciu (Steaua Boekarest > Anderlecht, 27 jaar)

Deze Roemeen -uitgesproken als 'Kiptsjioe'- moet de aanjager worden op de flank bij paarswit. Hij speelde het EK met z'n land en zal zijn transfersom, naar verluidt drie miljoen euro, moeten waarmaken in de hoofdstad. Met z'n 27 lentes zou hij aan de top van zijn kunnen moeten zijn.

Scoorde bij Steaua Boekarest 34 goals en gaf 38 assists in 168 wedstrijden. Hieronder zie je alvast zijn tien mooiste doelpunten. We zijn alvast benieuwd. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Joãozinho (Sporting Braga > KV Kortrijk, 27 jaar)

Deze Portugese vleugelverdediger komt van het gerenommeerde Braga, maar speelde daar in totaal amper twintig wedstrijden en werd vooral uitgeleend. Een gokje dus, van KV Kortrijk. Maar als er één ploeg in België is waar zulke gokjes vaak iets opleveren, is het bij de Kerels.

Jacob Rinne (Örebro > AA Gent, 23 jaar)

Om in de voetsporen van Matz Sels te treden bij AA Gent, moet je van goede komaf zijn. Op het eerste zicht is dat bij Rinne alvast het geval. Zijn reflexen behoren tot zijn sterke punten, maar aan zijn balvastheid moet nog gewerkt worden. Bekijk hieronder enkele saves van Rinne van vorig jaar.

Emir Kujovic (IFK Norrköpping > AA Gent, 28 jaar)

Kujovic heeft al redelijk wat ervaring, maar de rijzige (1,94m) Zweed kwam pas bij Norrköpping echt tot ontbolsteren. Hij moet bij AA Gent Laurent Depoitre vervangen en gezien zijn 43 goals in 71 wedstrijden voor Norköpping lijkt het geen slechte keuze.

Ari Freyr Skulason (Odense BK > Sporting Lokeren, 29 jaar)

Wie het EK gevolgd heeft, kent Ari Skulason uiteraard. Hij zorgde mee voor dé stunt van het Europees Kampioenschap door Engeland met IJsland uit te schakelen. Miste geen minuut op het EK, maar kende een mindere eerste oefengalop tegen Newcastle. Uitkijken naar wat hij in de competitie kan brengen.

Birama Touré (FC Nantes > Standard, 24 jaar)

Voor ruim een half miljoen euro plukte Standard deze Malinese international weg uit Frankrijk. Met in totaal 91 wedstrijden voor Nantes waarvan het grootste deel in de zware Ligue 1, heeft hij toch al de nodige ervaring. Het zal nodig zijn bij het woelige Standard.

Tomás Pina (Villarreal > Club Brugge, 28 jaar)

De tweede dure vogel uit deze lijst heeft een indrukwekkende staat van dienst met maar liefst 161 wedstrijden in de Primera Division voor Mallorca en Villarreal. Maakte voor de 'Gele Onderzeeër' nog een mooie goal tegen Napoli. Of het de bedoeling was, mag u gerust zelf invullen.

Mathias Bossaerts (Manchester City > KV Oostende, 20 jaar)

Bossaerts is een oude bekende, maar speelde in België nog nooit op het hoogste niveau, bij Oostende moet het eens het jaar van de grote doorbraak gaan worden voor de talentrijke centrale verdediger die bij Manchester City niet aan spelen toekwam.

Ricardo van Rhijn (Ajax > Club Brugge, 25 jaar)

Rechtsback van Rhijn kwam door de jeugdreeksen van Ajax Amsterdam en speelde al meer dan 160 wedstrijden voor de Nederlandse topclub. Bij Club wil hij het voorbeeld van Stefano Denswil volgen en die vaste basisplaats opeisen.

Sébastien De Maio (Genoa > Anderlecht, 29 jaar)

Deze Frans-Italiaanse centrale verdediger moet ervaring toevoegen aan de paars-witte defensie. Met zijn meer dan 200 wedstrijden in de Serie B en Serie A kan hij zeker zijn mannetje staan. Benieuwd of hij zijn niveau kan opkrikken naar wat Anderlecht verwacht.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Viitorul Constanta
 
 
Reacties.