Hitte velt speelsters in bekerwedstrijd Zulte-Waregem - KV Mechelen

28 augustus 2016 12:45

KV Mechelen heeft zichzelf verzekerd van een stekje in de volgende ronde van de Beker van België bij de vrouwen. Het won met 0-3 bij Zulte Waregem, al was vooral de warmte de hoofdrolspeler.

De wedstrijden zaterdagnamiddag werden namelijk gespeeld in tropische omstandigheden. In het bekerduel tussen Zulte-Waregem en KV Mechelen noteerden we vlotjes 32 graden in de schaduw.

Op het kunstgras van Zulte steeg de thermometer zelfs tot 40 graden. Dit kon niet zonder gevolgen blijven, was meteen duidelijk. Op het halfuur vielen zowel thuisspeelster Amirah Abdallah als de Mechelse Shauni Polfliet bewusteloos op het kunstgras.

Deshydradatie

Ook Amber Bert (SV Waregem) en Katinka Smits (KV Mechelen) vertoonden duidelijke tekenen van deshydratatie, maar zij haalden het einde van de wedstrijd wel. Na de match kloegen veel speelsters over duizeligheid, de supporters stelden zich dan ook de vraag of het verantwoord is om in dergelijke omstandigheden te voetballen.

Oh ja, de wedstrijd eindigde op een 0-3 zege voor KV Mechelen. De Maneblussers bekeren dus verder maar dit was in de gegeven omstandigheden niet meer dan een voetnoot.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.