Eendracht Aalst wil met fusie aanknopen met het roemrijke verleden

15 december 2016 16:05

Een belangrijke fusie is in de maak in het vrouwenvoetbal. En dat is er eentje met uiteindelijk ook een duidelijke toekomstvisie.

Er komt een fusie tussen VC Dames Eendracht Aalst en Divas SC Eendracht Aalst onder het stamnummer 90. Samen gaan ze de Eendracht Aalst Ladies worden.

Vanaf januari gaan beide clubs samenwerken, volgend seizoen komen de teams tot een fusie en komen ze onder een naam naar buiten, met een A-ploeg in eerste nationale.

"Een eindpunt is de fusie niet. Het is net de start van een heel ambitieus toekomstproject waarbij er wordt uitgegaan van eigen kracht en waarden. De Eendracht Aalst Ladies gaan voor het realiseren van een totaalclub, die enerzijds voetbal aanbiedt op het hoogste niveau maar ook kansen wil geven aan elk meisje of vrouw die de leukste sport wil beoefenen, elk op haar niveau en volgens de eigen ambitie", klinkt het bij Aalst.

Aalst werd in het verleden vijf keer landskampioen en won ook twee keer de Beker van België. Met dat grote verleden willen ze terug aanknopen bij Aalst - op termijn.

Aernout Van Lindt

Eendracht Aalst
 
 
Reacties.