OFFICIEEL: Steven Defour krijgt bij Burnley concurrentie Engelse bad boy Joey Barton

20 december 2016 19:03

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd vandaag bevestigd. Steven Defour krijgt bij Burnley concurrentie van Joey Barton. Het 34-jarige enfant terrible van het Engelse voetbal zat zonder club nadat zijn contract bij het Schotse Rangers was ontbonden.

Joey Barton haalde de voorbije jaren vaker de tabloids dan de sportpagina's van de Engelse kranten. De 34-jarige bad boy speelde in de Premier League bij Man City, Newcastle, QPR en Burnley. Na een mislukte passage bij het Schotse Rangers FC keert hij nu dus terug naar zijn laatste Engelse club Burnley, waar hij een contract tot het einde van het seizoen heeft ondertekend.

Daar zal Barton de concurrentie moeten aangaan met Rode Duivel Steven Defour. Maar de 'nieuwkomer' kan tot januari niet spelen omdat hij nog de Schotse bond hem nog moet vrijgeven. Daarnaast heeft hij nog een schorsing voor gokpraktijken achter zijn naam staan, die hem nog minstens één duel aan de kant houdt. Dit betekent dat Barton op 7 januari tegen Sunderland pas zijn wederoptreden kan maken in het elftal van Sean Dyche.

Bart Vandenbussche

Premier League \\ Rangers FC \\ Burnley
 
 
Reacties.