Chinese investeerders in het land, 'OHL op Dreef' wil terugslaan: "We horen nu pas van dat exclusiviteitscontract"

21 maart 2017 15:42

De Chinese investeerders die OHL willen overnemen zijn in het land. Een doorn in het oog van 'OHL op Dreef', dat zelf met een tegenbod wil komen. Maar... tot nu toe weten ze nog altijd niet waar ze staan ten opzichte van het Chinese bod.

Bij 'OHL op Dreef' hebben ze weet van het pre-akkoord tussen OHL en de Chinezen, maar ze willen een alternatief bieden. "Wij zijn ervan overtuigd dat we beter kunnen doen", aldus woordvoerder Piet De Coster bij Voetbalkrant.com. "We willen de verankering van de club in de streek behouden, de identificatie met de club behouden, een structuur op poten zetten..."

"We hebben in ons bod aandacht voor de community en de beleving, voor het jeugdvoetbal. We bieden hen daarbij een surplus aan knowhow en we hebben het geld om de club te redden. We zijn ervan overtuigd dat we voor een grote toegevoegde waarde kunnen zorgen."

Wij bieden meer dan enkel geld: een structuur, verankering, knowhow...

Maar... OHL heeft tot nu toe niets gelost over het bod dat de Chinese investeerders deden. Dus weten ze niet wat ze er tegenover zetten. "We hebben ook vernomen via de voorzitter dat er eigenlijk een exclusiviteitscontract is tot 30 juni. Dat doet eigenlijk de deur dicht voor andere investeerders. Maar wij geven niet op", klinkt De Coster strijdvaardig.

"Wij bieden een Vlaams alternatief. Kijk, ik heb ook al veel cijfers gehoord, maar wat wij bieden gaat over meer dan geld. Wij denken te weten wat er nodig is om - in eerste instantie - in 1B te overleven. En uiteindelijk willen we ook terug naar 1A, maar daarvoor heb je een structuur nodig. Er zijn in 1B genoeg voorbeelden van clubs die buitenlandse investeerders hebben binnengehaald, maar die er niets verder mee komen. En gaan sponsors nog zo graag aan tafel gaan zitten met buitenlanders?", vraagt De Coster zich af.

Johan Walckiers

OH Leuven
 
 
Reacties.