Flames U19 bereiden zich voor op eliteronde, AA Gent is hofleverancier

02 april 2017 08:45

De Belgian Red Flames U19 bereiden zich stilaan voor op de eliteronde richting EK 2017. Een stage in Tubeke is de volgende stap richting dat toernooi.

Het EK 2017 wordt gespeeld in Noord-Ierland, als de Belgian Red Flames U19 zich daarvoor willen plaatsen moeten ze groepswinnaar worden in de eliteronde of beste tweede worden van de zes groepen.

In de eliteronde zijn ze ingedeeld met Hongarije, Rusland en topland Spanje voor een toernooi in Hongarije. De Spanjaarden speelden in de eerste ronde geweldig sterk en realiseerden een doelsaldo van 30-0, terwijl ook de Belgen 9 op 9 haalden in die fase.

In de selectie voor de stage is Gent hofleverancier met zes speelsters (Toloba, Dhont, Henneuse, Minnaert, Missipo en Van Belle), terwijl Standard ook vijf speelsters (Appermont, Gorniak, Lichtfus, Vanmechelen en Wijnants) weet af te leveren.

Asselberghs, Guns en Raemdonck zijn er bij namens OHL, verder wordt de selectie aangevuld met Baccarne (Kontich), Soree (Weston), Capiau (Zulte Waregem) en Tison (Anderlecht).

België
 
 
 
Reacties.