Vanhaezebrouck is duidelijk: "De videoref is de énige oplossing, én het zal er sneller komen"

20 april 2017 19:33

Naast de vele discussies over de arbitrage in play-off 1, liep het ook in Real Madrid-Bayern München stevig fout. Vanhaezebrouck ziet de videoref als enige oplossing en denkt dat die er sneller kan zijn dan verwacht.

Vanhaezebrouck kwam op zijn persconferentie nog eens terug op de vele fouten die er in de eerste drie speeldagen van play-off 1 al kwamen, dat kan u hier nalezen. Er is volgens hem maar één oplossing. "Het statuut als semiprof voor de scheidsrechters is geen oplossing, alleen een verbetering."

Ik denk dat het er volgend jaar al zal zijn in de Champions League -Hein Vanhaezebrouck

"De videoref is de enige oplossing. Als die er was tijdens Real-Bayern... Die heeft tijd om die herhalingen te bekijken", ging Vanhaezebrouck verder. "Het moet er zo snel mogelijk komen. Ik was aan het begin van het jaar bij de UEFA, toen wilden ze binnen twee jaar beginnen."

Hij denkt dat het nu in een stroomversnelling zal komen. "Na wat er in Real Madrid-Bayern München gebeurde, denk ik dat de grote clubs gaan zorgen dat er volgend jaar al een videoref is in de Champions League. Hopelijk volgen de nationale competities."

Sander De Graeve

Bundesliga \\ La Liga \\ Champions League \\ KAA Gent \\ Bayern München \\ Real Madrid \\ KV Oostende \\ 1. FSV Mainz 05
 
 
Reacties.