RSC Anderlecht gaat vol voor voetbalbelgen: ook deze voormalige belofteninternational was in beeld

24 juni 2017 10:29

RSC Anderlecht heeft een duidelijke visie tijdens deze wintermercato. De Brusselaars mikken op Belgen die die Jupiler Pro League goed kennen, of tot het kransje beloftevolle jongens uit eigen land behoren.

In die optiek haalde Anderlecht al Sven Kums, Pieter Gerkens en Matz Sels naar het Astridpark. Daar hoorde bijna een vierde pion bij. La Capitale meldt dat paars-wit ook interesse had in Joris Kayembe, de beloftevolle linksback/linksmidden van FC Porto.

De voormalige belofteninternational werd echter in een deal met FC Nantes betrokken, dat zijn coach Sergio Conceiçao naar Porto zag trekken. Een uitleenbeurt van Kayembe maakte deel uit van de deal met de Franse eersteklasser.

Linksvoetige spelers

De interesse in Kayembe hoeft niet te verbazen. Anderlecht ziet wellicht Frank Acheampong deze zomer vertrekken, waardoor de spoeling van linksvoetige spelers voor de linkerflank dun wordt.

De 22-jarige Kayembe geldt al enkele jaren als een talent. Het voormalige jeugdporduct van Standard speelde de jongste seizoenen op huurbasis voor onder meer Rio Ave en Arouca.

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Nantes \\ FC Porto \\ Porto
 
 
 
Reacties.