Man die Vanderhaeghe goed kent heeft er vertrouwen in: "Als het geloof er terug is, kan deze groep enorm veel realiseren"

06 oktober 2017 08:45

Yves Vanderhaeghe heeft de taak om AA Gent naar de top zes te loodsen. Gezien het huidige klassement een serieus werkje, maar Frank Dauwen heeft er vertrouwen in. De man kent Vanderhaeghe vrij goed en weet dat het zal klikken.

Dauwen ziet het herculeswerk dat Vanderhaeghe voor hem liggen heeft. "Het doel van de club blijft onveranderd: een plaats bemachtigen in de top zes", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar door die slechtste start in jaren is het voor Yves zeker niet evident. Het is nu aan hem om deze spelersgroep op sleeptouw te nemen. Maar met deze ­brede en toch wel getalenteerde spelerskern moet dat mogelijk zijn."

Dauwen ziet wel een aantal positieve punten. "Binnenkort komen jongens als Saief en Foket terug en ook Neto werkt volop aan zijn revalidatie. Het zou me ook niet verbazen mocht Vanderhaeghe tijdens de winterstop nog wat versterking krijgen."

Prikkelen

"Tegen Club Brugge zag ik trouwens voor het eerst sinds enkele maanden opnieuw een Gent waar vuur in zat. De spelers leken eerder niet meer geprikkeld te kunnen worden, maar misschien is dat wel normaal als je al zolang met elkaar samenwerkt. En dat is misschien nog wel het belangrijkst. Als het geloof in eigen kunnen weer aanwezig is, kan dit team enorm veel realiseren."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.