Dejaegere zet zich in tegen pesten, maar heeft zelf wel wat leuke voorbeelden van in de voetbalwereld: "Matz kon er niet mee lachen"

08 november 2017 11:42

Brecht Dejaegere neemt zijn voorbeeldrol als profvoetballer heel serieus. De middenvelder van AA Gent heeft zich dan ook verbonden aan de antipestcampagne 'Wees een maatje, geen pestkop'. Maar in de voetbalwereld worden er ook wel wat practical jokes uitgehaald.

Zo wordt er bij Gent ook wel eens een grapje uitgehaald. "Toen Matz Sels nog bij ons keepte hebben we hem eens goed liggen gehad. Matz was - om het zacht uit te drukken - nooit echt met de laatste mode bezig. Op een goeie dag arriveerde hij echter op de club met zo'n flashy glitter-T-shirt aan. 'Dat kan Matz niet zijn', dacht iedereen. Wel dus", vertelt hij in S/V Magazine.

"Toevallig kregen we die dag bezoek van een jongetje dat via een of ander goed doel in onze kleedkamer mocht komen en een training bijwonen. Iemand - ik weet echt niet meer wie - heeft toen dat T-shirt van Matz aan dat jongetje gegeven. Bij terugkomst kon hij er niet mee lachen natuurlijk, maar dat zijn nu eenmaal dingen die in een vestiaire gebeuren. Echt pesten is dat niet, hé."

Nog één keer en ik maak je kapot

Ook op het veld gebeuren er soms dingen. "Goh, je hebt natuurlijk altijd spelers die je proberen uit je kot te lokken, maar daar trap ik niet in. Namen? O, ik heb het ooit voorgehad met Koen Persoons en Killian Overmeire, nochtans twee sympathieke gasten. Naast het veld dan toch. (lacht) Overmeire vond bijvoorbeeld dat ik bij een fase te makkelijk ging liggen waarop hij keihard schreeuwde 'Dejaegere, nog één keer en ik maak je kapot vent!' Ach ja, dat moet kunnen zeker?"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.