Thelin mag hopen op speelminuten bij Zweden, Zetterberg maakt vergelijking met ... Ibrahimovic

10 november 2017 08:27

In de basis staan? Dat wordt misschien moeilijk, gezien de vaste spitsen van Zweden het in de WK-kwalificatiecampagne in een groep met Frankrijk, Bulgarije en Nederland goed deden. "Maar hij kan een prima joker zijn."

Sinds Isaac Kiese Thelin het blauw-gele shirt van Waasland-Beveren draagt, is de machine helemaal aangeslagen. Acht doelpunten sinds eind augustus, co-topschutter daardoor in de Jupiler Pro League.

Tijd om dus ook in dat andere blauw-geel te schitteren, bij de Zweedse nationale ploeg? Waarom al niet meteen tegen Italië in de WK-barrages?

"Berg en Toivonen ontgoochelden nooit in de spits tijdens de campagne", aldus Par Zetterberg in Het Laatste Nieuws. "Maar Thelin is een ideale joker. Als zijn ploegmaats hem goed voeden - hij is niet de man die drie man gaat dribbelen - kan hij zeker een vaste waarde worden."

Want een vergelijking met de grootste Zweed aller tijden is snel gemaakt: "Thelin is een hardwerkende kerel die het doel prima weet staan. Dat profiel ontbreekt bij Zweden sinds Zlatan Ibrahimovic stopte bij de nationale ploeg."

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Italië \\ Zweden \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.