Er ging een nieuwe wereld open voor Dimata: "Voetbal is serieuzer dan ik dacht"

11 november 2017 21:35

Nany Dimata heeft met Divock Origi een serieuze Belgische concurrent bij Wolfsburg. Door de komst van de Rode Duivel zag Dimata zijn speelminuten drastisch dalen. Maar hij leer ook enorm veel bij.

Een terugkeer naar België behoort tot de mogelijkheden in januari, maar eerst zal hij er alles aan doen om toch zijn sporen te verdienen in de Bundesliga. "Ik heb me moeten aanpassen: aan het niveau, aan de concurrentie,... En dan kwam er ook nog een andere coach. Veel voor een jongen van 20, maar vandaag ben ik daar sterker uitgekomen. Als het moeilijk is, leer je veel. Je pakt ervaring mee."

Vorig weekend ontbrak Dimata door een blessure. "Maar onder de nieuwe coach zit ik normaal gezien altijd in de selectie. En ik krijg dikwijls toch enkele minuten, soms een kwartier. Hij geeft me wel veel vertrouwen en motiveert me."

Een andere wereld

Het verschil tussen de Jupiler Pro League en de Bundesliga valt dan ook niet te onderschatten. "Ohlalala... De intensiteit, de druk, de infrastructuur, de supporters... Het is een andere wereld. Ik begreep ook dat voetbal veel serieuzer was dan ik dacht. De mensen verwachten enorm veel van je. Er is veel druk op de schouders van de jongeren."

Dimata zei dat hij klaar was voor de stap... Denkt hij daar nu nog hetzelfde over. "Ik ben klaar, ik ben ook niet mislukt. Ik heb de armen niet laten hangen en dat is het belangrijkste. En ik weet dat het op een moment gaat opleveren."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.