Vanhaezebrouck prikkelt één van zijn bepalende spelers: "Hij zit nog héél ver van een WK-selectie"


Foto: © photonews 17 november 2017 18:16

Bij Anderlecht zijn er een tiental spelers die kunnen of mogen dromen van een WK-selectie. Maar sommigen van hen zijn ook niet zeker van een basisplaats of moeten nog veel bewijzen. In die laatste categorie zit volgens Hein Vanhaezebrouck Henry Onyekuru.

Voor Vanhaezebrouck was het een dankbare vraag: "Onyekuru droomt van het WK. Wij hebben geen spelers die zeker zijn van een selectie. Wij hebben geen dragers van een nationaal elftal. Onyekuru zit nog héél ver van een selectie voor het WK", klonk het hard.

Vanhaezebrouck weet echter wat hij doet. Het WK is een droom voor de Nigeriaanse aanvaller en hij wil hem op zijn beste niveau krijgen. "Simon (concurrent op zijn positie, nvdr.) was er nu niet bij, maar die zit wel al jaren bij de ploeg. Dus hij gaat zeker naar het WK."

De beste zijn plus resultaten

"Onyekuru zal een heel goed kampioenschap moeten spelen om erbij te zijn. Bij Anderlecht moeten ze tonen dat ze de beste zijn op hun positie. En de resultaten moeten er ook zijn. Als de bondcoaches zien dat de resultaten niet volgen, gaan ze hen ook niet nemen. Dat kan positief zijn voor ons."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.