Belangrijke verandering rond de beloftenploegen in het seizoen 2019-2020, mét gevolgen voor de zondagmatchen in de Jupiler Pro League

14 december 2017 08:03

Al enige tijd leeft het idee om de beloftenploegen van de Pro League onder te brengen in een reeks waar ook de competitie op het spel staat. Nu is een akkoord in de maak om die teams in de hoogste amaeurreeksen te laten spelen.

In andere landen als Nederland, Duitsland en Spanje spelen de beloftenploegen van de eersteklassers al langer in een reeks waar week na week om de drie punten wordt gestreden. Naar dat model wilde men in ons land evolueren.

Vanaf 2019 zullen de beloftenploegen opgenomen worden in de twee hoogste amateurreeksen. Uiteraard moet er in die reeksen plaats vrijgemaakt worden, en dus wordt volgend seizoen een overgangsseizoen.

Inkomstenverlies

Onderdeel van de verandering is wel dat er voortaan geen matchen meer tussen 14u30 en 16 uur meer zullen plaatsvinden. "De ervaring leert dat een voetballiefhebber die om 14.30 uur voor zijn tv gaat zitten, er niet meer om 15 uur uitkomt om naar de lokale club te gaan kijken”, vertelt Benny Mazur, secretaris-generaal van Voetbalfederatie Vlaanderen, in Het Nieuwsblad.

"Onze amateurclubs lopen daardoor een hoop inkomsten mis. Het zou een mooie symbolische geste zijn van de profs om pas vanaf 16 uur te voetballen. Omgekeerd vervroegen wij ons aftrapuur naar 14.30 uur."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Eendracht Aalst \\ Knokke
 
 
Reacties.