Gent-huurling die volop zijn kans kreeg lovend over vertrokken Vanhaezebrouck: "Iemand als hem respecteer je"

24 december 2017 19:09

De Gent-supporters maakten voorbije zomer kennis met Elton Kabangu. De 19-jarige flankaanvaller kreeg tijdens de zomer zijn kans onder toenmalig hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck.

Tot aan de start van de faliekante Europa League-voorrondes mocht Kabangu zijn kunnen tonen. De winger trainde mee bij de Buffalo's en trad ook aan in oefenduels tegen onder meer Lens en Beerschot Wilrijk.

Vanhaezebrouck is een coach die kansen geeft aan de jeugd, beaamt Kabangu. "Ik voelde dat hij vertrouwen in me had. Na een voorbereidingswedstrijd spraken we vaak over mijn prestatie. Hij had de voorgaande jaren wat neergezet in Gent. Een trainer als Vanhaezebrouck respecteer je."

Vanhaezebrouck zag potentieel in mij, maar achtte me nog niet klaar

Hoewel Kabangu zijn kans kreeg tijdens de voorbereiding, volgde een uitleenbeurt aan de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. "Vanhaezebrouck zag potentieel in mij, maar achtte me nog niet klaar om definitief aan te sluiten bij de A-kern. Een terugkeer naar de Gentse beloften zag ik echter niet zitten." (Lees hier meer over zijn eerste maanden bij Eindhoven)

Champions League \\ Anderlecht \\ Eindhoven \\ Celtic Glasgow
 
 
 
Reacties.