Populaire toppoliticus doet er niet onnozel over: "Als Rode Duivels straks WK-finale spelen, hoef je mij geen ticket voor Moskou cadeau te doen"

30 december 2017 11:40

Hij is niet alleen de populairste politicus van het moment, Theo Francken is ook nog eens een echte voetballiefhebber. Een "diehard" van OH Leuven noemt de N-VA-staatssecretaris zichzelf. De Rode Duivels, daar krijgt hij het als Vlaamsgezinde politicus dan weer iets minder warm van.

Theo Francken, die de voorbije weken heel wat moest incasseren, prijkt op 2 in de top-100 van Belgen van 2017 van 'Het Laatste Nieuws'. Dat verdient een interview en daarin komt ook het onderwerp voetbal aan bod en in het bijzonder het thema Rode Duivels: "Een wereldtitel is hen gegund. Het zou een boost geven aan onze economie, maar als Vlaams-nationalist onderhoud je met de Belgische nationale ploeg toch altijd een wat gespannen relatie."

OHL boven Duivels

De recent gecontesteerde staatssecretaris voor Asiel & Migratie doet er niet flauw over: "Ik heb liever dat ze winnen dan dat ze verliezen, maar een fan zou ik mij niet noemen. Ik ga daar niet onnozel over doen: als ze straks de finale spelen, hoef je mij geen ticket voor Moskou cadeau te doen. Ik ben in de eerste plaats een diehard van OH Leuven. Zij horen thuis in eerste klasse. Het is een smerig dilemma, maar als ik moet kiezen dan zie ik Leuven liever promoveren dan de Rode Duivels wereldkampioen worden. Maar liefst de twee natuurlijk."

Glenn Bogaert

2e klasse \\ OH Leuven \\ België
 
 
Reacties.