Daar is de volgende Japanner al! Na voltreffers Kubo en Morioka haalt ook degradatiekandidaat nummer één de mosterd in Azië

05 januari 2018 11:30

Aziaten zijn duidelijk in trek in onze Jupiler Pro League. Na Yuya Kubo en Ryota Morioka strijkt met Yuta Toyokawa namelijk al een derde Japanner neer in ons land. De 23-jarige aanvaller gaat aan de slag bij KAS Eupen en moet de rode lantaarn mee voor degradatie behoeden.

De offensieve versterking van nummer 16 Eupen is 1 meter 73 groot en komt over van het Engelse Leeds United, dat hem zelf weghaalde bij de Japanse tweedeklasser Fagiono Okayama. Voorheen was Toyokawa aan de slag bij het bekendere Kashima Antlers in eerste klasse.

De vinnige spits tekende in zijn thuisland voor 20 goals en 7 assists. De kersverse aanwinst doorliep in zijn thuisland ook de nationale jeugdelftallen. Hij kwam in totaal 14 keer in actie en scoorde 3 keer.

Snel en gevaarlijk

Aan de Kehrweg zijn ze in de wolken met hun Japanner: "Na Raspentino is dit onze tweede aanvallende versterking. Yuta is snel, gevaarlijk en een extra wapen in de degradatiestrijd. We zijn heel blij met onze nieuwe speler en heten hem hartelijk welkom in Eupen."

Yuta Toyokawa trekt met zijn nieuwe Belgische werkgever al meteen mee op stage naar het Qatarese Doha (7-16 januari). In principe zal hij speelgerechtigd zijn voor de eerste competitiematch van 2018 tegen Standard.

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.