Rode Duivel die in 2016 naast de EK-selectie viel, wil de boot niet opnieuw missen: "Vijf maanden voor het WK ga ik niet van club veranderen"

09 januari 2018 21:58

Drie wedstrijden, goed voor 176 speelminuten. Dat is tot dusver de magere balans van Nacer Chadli dit seizoen in de Premier League. De Rode Duivel, die ook even out was met een dijblessure, wil snel weer aan spelen toekomen met het oog op het WK.

Zijn club West Bromwich Albion beleefde enkele moeilijke maanden. Tony Pulis werd de laan uitgestuurd, Alan Pardew kwam in de plaats. Een godsgeschenk voor Chadli, want onder Pulis zag de situatie er niet te best uit.

"Ik heb onmiddellijk een goed gesprek gehad met Alan Pardew. Hij zei me dat iedereen voor hem met een wit blad begon", vertelt Chadli in Sport/Voetbalmagazine. "Zoiets komt als een geruststelling. Bovendien wist ik dat hij een trainer is die meer voor aanvallend voetbal staat. Voor mij veranderde dat veel. Was Pulis gebleven, dan was ik een serieuze discussie aangegaan met het bestuur over mijn toekomst. Nu is de situatie anders. Vijf maanden voor het WK ga ik niet van club veranderen. Mijn enige doel is nu om zoveel mogelijk speeltijd te vergaren."

Hoewel hij weinig speelt komt zijn polyvalentie in de WK-selectie van Roberto Martinez goed van pas. "Je bent nooit zeker van een selectie. Er zijn maar heel weinig spelers bij de Rode Duivels die nu al op hun twee oren mogen slapen. Zes maanden voor het EK dacht ook niemand dat ik er niet bij zou zijn in Frankrijk. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Er kan ineens een jongere uit het niets opduiken en mijn plaats innemen. Dat is de wet van de sport", beseft Chadli.

Diederik Geypen

Premier League \\ West Bromwich \\ België
 
 
Reacties.