Wat een entree! Belgisch toptalent Musonda charmeert in geen tijd alle fans van het mythische Celtic

30 januari 2018 10:45

Charly Musonda Junior is voor anderhalf seizoen een speler van Celtic, van een opmerkelijke Belgische transfer gesproken. En de 21-jarige parel had in Glasgow niet veel tijd nodig om alle groen-witte harten te veroveren.

Het jeugdproduct van Anderlecht gaat in Celtic Park namelijk met het rugnummer 67 spelen. Een magisch nummer dat verwijst naar 1967, toen 'The Bhoys' in Lissabon hun eerste en enige Europacup I wonnen.

Magisch rugnummer

Musonda is al helemaal mee met de geschiedenis van zijn nieuwe club: "Ik ben mij er volledig van bewust dat 67 een speciaal nummer is en daarom heb ik het ook gekozen. Het is nu aan mij om die legende op het veld een mooi vervolgstuk te schenken en te genieten van die magie. Ik hoop dat ik de fans kan geven wat ze willen."

De huurling van Chelsea heeft ook niks dan lof voor het instituut Celtic: "Celtic is een gigantische club met heel veel fans en een ongelooflijke passie. Het is meer dan zomaar een voetbalclub. Ik wilde naar een ploeg die mij toelaat om mij te amuseren op het veld. Ik ken manager Brendan Rodgers ook al en stond afgelopen zomer eigenlijk al dicht bij een overgang naar Celtic, maar toen is het er uiteindelijk niet van gekomen. Ik ben in ieder geval blij dat ik hier nu wél ben en kijk uit naar mijn debuut."

Celtic Glasgow
 
 
 
Reacties.